Scenprogram

Från Stenkaka till Spotify Scenprogram

Nytt Scenprogram

FRÅN STENKAKA TILL SPOTIFY
Titti Sjöblom & Ehrling Eliasson


Ett mångsidigt, musikaliskt program som bygger på Titti Sjöbloms självbiografi FÖDD I RAMPLJUSET (Ekerlids förlag, 2021). Boken fick strålande recensioner (Betyg 4 BTJ).

Scenprogrammet handlar, precis som boken, om Tittis 70 år som artist i en föränderlig musikbransch. Här bjuds vi på musik, minnen och anekdoter, igenkänning och många överraskningar. Det är mycket vi inte visste om dottern till Alice Babs.

Vi får ta del av Tittis barndom som var full av musik med skivinspelningar, radio och TV. Redan som femtonåring hade hon fått TV-pris och guldskiva och sjungit på UNICEF GALA med Sammy Davies Jr.

Dessutom får vi veta hur hon fick huvudrollen i Jesus Christ Superstar tillsammans med Agnetha Fältskog, att hon var Olle Adolphsons favorit, om Melodifestivalen med ABBA, krogshower och folkparker med Charlie Norman, Trädgår'n i Göteborg med Vårat Gäng, Turnéer i USA och Västindien, jazzkonserter med Dompan och när hon träffade sin man, artisten och gitarristen Ehrling Eliasson och om deras musikresor både i Sverige och utomlands.Alice Babs Mamma och Idol Scenprogram

Nytt Scenprogram

Nya ALICE BABS – Mamma & Idol – 100 ÅRS JUBILEUM
En personlig berättelse i ord och ton om den lilla flickan från Västervik som blev en av Sveriges allra största och hyllade artister genom tiderna.
– av och med Titti Sjöblom & Ehrling Eliasson


Alice Babs var sångerskan som allt sedan debuten i Västervik, endast tio år gammal, kom att skriva musikhistoria: Hon var den första I Sverige att sjunga den nya farliga swingmusiken, få guldskiva, och hamna på Billboardlistan. Alice Babs karriär sträckte sig från 1930-talet till 2000-talet med en popularitet i hela Europa och i USA.

I denna jubileumsföreställning dyker Titti & Ehrling ännu djupare ner i den rika musikskatt som Alice Babs lämnat efter sig och delar med sig av gemensamma minnen och upplevelser tillsammans med Tittis mamma från scenshower, TV- och skivstudior. Här får vi ta del av Alices egna favoritsånger och ännu fler berättelser från samarbeten med världsberömda musiker och artister som Duke Ellington, Ulrik & Svend i Swe-Danes, Charlie, Povel och många, många fler.


Alice Babs Mamma och Idol Scenprogram


ALICE BABS – Mamma & Idol tar avstamp i början av Alice Babs långa och framgångsrika karriär på 40-talet och sträcker sig ända in på 2000-talet. Publiken bjuds på glimtar från några av Alices fantastiska samarbeten med musikaliska storheter som Povel Ramel, Charlie Norman, Bengt Hallberg, Swe-Danes och Duke Ellington m fl. Swing, schlagers, barnvisor och jazz blandas här med personliga berättelser och anekdoter från Tittis och Ehrlings egna upplevelser tillsammans med Alice vid sidan av och från scener och skivstudios, alltifrån Tittis allra första skivinspelningar med sin mamma på 50-talet till Alices allra sista turné tillsammans med just Titti & Ehrling…

MEDVERKANDE:
TITTI SJÖBLOM, har genom hela sin karriär som sångerska även samarbetat med sin mamma Alice på skiva, i TV, på scen, i musikal och shower m m. Samarbetet sträcker sig från Tittis allra första inspelning på stenkaka i början av 50-talet innan hon fyllt två år fram till mamma Alice allra sista framträdanden på scen sommaren 2004, då i trioformatet: Alice, Titti och Ehrling.

EHRLING ELIASSON, äkta Norrlänning och Tittis äkta make sen våren år 2000, är en fullkomligt lysande gitarrist och ackompanjatör av yppersta klass. Sedan 90-talet har han vid flera tillfällen ackompanjerat Alice både i Sverige och utomlands, i TV på scen och på skiva.


Jazzprogram

Kryddor från Jazz och Vishyllan
Musikaliskt Svängrum
All of Me – to all of you

- i samarbete med jazztrio eller storband. Storbandsarrangemang finns.


Visprogram

I Visans tecken
Musik av Taube, Adolphson, Eliasson, Sjöblom m fl blandat med stor portion humor.


Kai Gullmar

Jag har en liten melodi
Ett program med Kai Gullmar melodier blandat med berättelser ur hennes liv.
Swing it, magistern - Stigbergsgatan 8
Ungmön på Käringön - En natt på Ancora Bar
och många fler…


Schlager

Ur svenska Schlagerskafferiet
Populära sånger från kända grammofonartister


Företag Jubileum Middag

Jubileumskväll
Guldklockekväll
Musikalisk Tillbakablick på Årtionden som gått

Musik från 30- 40- 50- 60- & 70-talen
Musik av ABBA, Beatles, Babs…

Specialbeställning för just din festkväll t ex med specialskriven visa…


Barnprogram

Sjung med oss Mamma
Alice Tegnér & Astrid Lindgren
Våra älskade barnvisor

Samarbete med kulturskolor och Barnkörer
CD-skiva finns för barnen att träna till.

Titti På Väg
Egna visor om barn och trafik i samarbete med NTF. CD-skiva och notmaterial finns.


Kyrkokonsert

För Själ och Hjärta
Två röster och en gitarr - även i samarbete med körer. Körarrangemang finns.