Ehrling Eliasson

Ehrling Eliasson

EHRLING ELIASSON är en äkta Norrlänning, närmare bestämt från Ångermanland i hjärtat av Höga Kusten. Han är något av en tusenkonstnär och mångsysslare men försörjer sig sen i mitten på 80-talet som musiker, kompositör och sångare på heltid. I tio års tid turnerade han som basist med dragspelaren och legenden Hans-Erik Nääs.

Ehrling är en fullkomligt lysande gitarrist, som spelar allt från "gammel-tjo" till pop och rock. Hans specialitet är lyriska visor och ballader. Ibland uppträder han helt ensam som programledare, toastmaster eller som underhållare som varvar egna och andras sånger med allehanda upptåg och historier.

Ehrling Eliasson

Ehrling Eliasson

Gitarristen och visförfattaren Ehrling Eliasson får J. R. Sundström-priset 2009 av Janne Vängman Sällskapet – Läs mer här!

Han är en ackompanjatör av yppersta klass, vilket många sångare och instrumentalister fått åtnjuta, bland andra Helen Sjöholm och Alice Babs, som han samarbetade med i många år.
Tillsammans med Titti Sjöblom turnerar Ehrling numera flitigt i Sverige och utomlands, ofta i samarbete med körer, storband, blås- och stråkorkestrar men för det mesta är det två röster och en gitarr som har klingat i våra kyrkor, idrottshallar och konserthus, eller som underhåller vid företagsfester, stora som små.

Ehrling Eliasson